dinsdag 20 juli 2010

Dag 3: Het Vaticaan en de wijk Travestere

Okee vandaag even een kort verhaaltje.

image Na weer een heerlijk ontbijt besloten we vandaag richting het Vaticaan te gaan. Via de bus en de metro zijn we daar aangekomen. Na een kleine wachtrij (15 minuten) konden we in de Sint Pieter om daar de koepel te beklimmen. Dit waren totaal 551 treden. Dit leverde echter wel een prachtig uitzicht over Rome op. Daarna zijn we de kerk nog in geweest en hebben we op het Vaticaan nog even rondgelopen. Toen zijn we verder gegaan met de wandeling van het boekje.

image Volgens planning zouden we na deze wandeling het Colloseum bezoeken, echter had het bezoek aan het Vaticaan wat langer geduurd dan verwacht ondanks onze ruime planning. Omdat we anders te weinig tijd voor het Colloseum zouden hebben besloten we een andere wandeling te doen. Deze ging door de wijk Travestere. Deze wijk heeft een typische Italiaanse/Romeinse uitstraling. Hier hebben we een kerk bezocht (St. Maria), dit was de eerste katholieke kerk in Rome. Verder hebben we nog een heuvel bezocht die een prachtig uitzicht geeft over de stad. Deze plek is bij bruidsparen erg geliefd omdat er hier ook een prachtige fontein staat.

image Na eenmaal terug in het hotel te zijn, hebben we ons even opgefrist en zijn we bij een lokaal restaurant pasta gaan eten. Deze was erg goed en we hadden ons buikje weer rond gegeten. Daarna snel weer naar het hotel aangezien het al donker werd (ze eten hier erg laat, dus wij deden dit keer vrolijk mee, we gingen om 20:30 eten). Nu weer lekker slapen en onze voeten wat rust gunnen aangezien we weer erg veel gelopen hebben (oja, we hebben een openbaar vervoerkaart, maar deze gebruiken we erg weinig aangezien we zoveel mogelijk proberen te lopen en te zien).

image Voor morgen staat het Colloseum op het programma samen met de bijbehorende wandeling. En tot slot onze laatste wandeling. Hier zien we o.a. de piramide die hier in Rome staat.

Weltrusten en weer tot morgen

4 opmerkingen:

  1. Schitterende foto's genomen van bovenaf met heeeeel mooi uitzicht over Rome.
    Mooi blauw water in de fontijn.
    Zoals je leest, geniet ik van jullie foto's! :)
    Groetjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo vakantiegangers
    We zijn weer op de hoogte van al jullie belevenissen en al is het weer zoveel jaren geleden dat we er zelf ook waren, het is en blijft de moeite waard om daar te zijn. Leuk Sabine de plek waar jij nu weer staat bij die engeltjes is idd heel herkenbaar.Foto 18 ziet er niet zo rooms uit!!!!In ieder geval niet voor de Paus. Morgen een fijne dag en tot het volgende bericht. XXX Pap en Mam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En, al een beetje Rooms geworden?
    Mooie stad, veel te zien, mooi weer, lekker eten. Wat wil je nog meer?
    Nog even en jullie zijn weer terug in het mooie Nederland ;). Geniet nog maar even volop.
    Voor straks welterusten en morgen weer gezond op.

    Gezocht: tomatenplukster.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. toch nog even een reactie plaatsen. Zijn jullie zolen nog niet versleten? Ach er zijn daar genoeg winkels om ....... De gids heeft dus toch wel een beetje gelijk wat betreft de duur van de wandelingen. Veel plezier de komende dagen en dan maar tot het volgende bericht.
    grt. wilma(ma)

    BeantwoordenVerwijderen