maandag 19 juli 2010

Dag 2: Wandeling 2 + 1 van onze reisgids 100% Rome (Spaanse trappen, Trevifontein en het Pantheon)

Hier zijn we dan weer met een verslag van onze 2de dag!

image Nadat het gisteren erg laat geworden was (1:00 uur) besloten we vandaag om 8 uur op te staan. Rond 9 uur zaten we aan het ontbijt wat erg goed was, net zoals het kingsize bed (super geslapen!). Bij het ontbijt was er keus genoeg, verschillende soorten broodjes, croissantjes, toast en roggenbrood. En ook met drinken was er ruime keus, zelfs champagne was mogelijk. Omdat dit ons eerste ontbijt was besloten we dit te pakken (wie had anders verwacht?). Na ons buikje lekker rond gegeten te hebben besloten we richting de supermarkt te gaan om drinken te halen voor onderweg. Daarna zijn we richting het centrum gegaan en hebben we route 2 en 1 gelopen van de reisgids 100% Rome die we bij ons hebben.

image We zijn begonnen met wandeling 2. Deze bracht ons langs de volgende bezienswaardigheden: villa borghese, de Spaanse trappen, Piazza del Popolo (met op dit plein de Santa Maria del Popolo) en we zijn op de top van de Pincius (een van de 7 Romeinse heuvels) geweest. Ook zagen we hier verschillende kerken en fonteinen.

image Daarna hebben we wandeling 1 gedaan. Hier hebben we verschillende kerken gezien. Ook hebben we het paleis van Barberini, de Trevifontein en het Pantheon bekeken. Dit zegt jullie allemaal waarschijnlijk niet veel, maar op internet kun je hier genoeg over vinden. (oftewel we hebben geen zin om dat hier allemaal neer te zetten).
image Verder hebben we het lekkerste ijsje van heel Rome gegeten (volgens de locals best gewaardeerd) en we hebben ook nog een lekkere ijskoffie op (frappe). Dit hebben we gedronken bij de bekendste koffiebar van heel Rome (hier worden de koffiebonen vers geroosterd en gemalen). Dit was ook duidelijk te proeven in de smaak, hij was erg goed! Zelfs Siemen genoot van zijn glas frappe.

Na even een pasta en een pizza naar binnen gewerkt te hebben op een simpel maar gezellig terrasje midden in het centrum, besloten we richting het hotel te gaan. Onze voeten begonnen namelijk imageerg gevoelig te worden. Terug in het hotel hebben we nog een duik genomen in het zwembad en daar nog even gerelaxt. Toen eenmaal de zon begon onder te gaan zijn we maar richting onze hotelkamer gegaan. Nu even dit verhaaltje typen en dan weer lekker slapen.

Voor morgen staat het Vaticaan en het Colloseum op het programma. Dit zijn weer 2 wandelingen uit het boekje van 100% Rome. Het boekje geeft aan dat je ongeveer 1 wandeling per dagdeel kunt doen, maar wij zijn weer zo eigenwijs om er dan gewoon 2 te doen. Hopelijk doen onze voeten morgen een stuk minder pijn.

Groetjes en alvast weltrusten

Siemen & Sabine

image Oja, leuk om jullie reacties weer te lezen.Even wat vragen beantwoorden: Het teveel betaalde geld hebben we terug gehad. De meneer was wel erg chagerijnig. En technische hulpmiddelen werken niet in combinatie met de treinen uit Rome (helaas), en moeder geef de gouden tip maar eens. We hadden de deur gewoon open gezet en toen was de spiegel snel weer bruikbaar. En nee, we durven niet meer aan het touwtje te trekken (naja mag niet meer van Sabine ;)) En alle Italianen de groeten doen hebben we helaas geen tijd voor. We moeten al zoveel zien!

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. Het is net alsof ik er zelf rondwandel, maar dan zonder pijnlijke voeten! :) Het is er wel erg druk!!
    Wat een geluk hebben jullie met je hotel: ook nog een super ontbijt!!!
    Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het ziet er allemaal erg leuk uit. Hoe is de temperatuur daar, nog wel vol te houden? Was het alleen bij de Trevifontijn zo druk of is het in heel Rome overvol. Op de foto's is het in ieder geval niet te zien. Gebruiken jullie die ov kaart wel? Want het is natuurlijk wel veel wandelen.
    Sabine denk met het shoppen wel aan het gewicht van je koffer, anders wordt het flink dokken :)
    Super zo'n zwembad op het dak.
    Ik kijk al weer uit naar het vlgd verslag.

    grtjs wilma(ma)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, stelletje geluksvogels. Dat ziet er allemaal goed uit. Fijn dat jullie het goed naar je zin hebben.
    Uit de verhalen lezend word er veel en lekker gegeten en gedronken. Krijg daar maar geen spijt van. Het zullen thuis erg veel kilometers hardlopen zijn om dat wat eraan gekomen is weer naar normale proporties terug te brengen.
    De foto's zijn mooi, sommige zelfs artistiek (=kunstzinnig). Ga zo door.
    Hier is alles rustig, veel te warm, veel te druk op het werk, veel te net en stil huis (!).
    Geniet ervan en morgen weer een leuke dag.

    Tip: scooterje huren?

    BeantwoordenVerwijderen